DAS STARTKAPITAAL

We nemen een handelsfonds over (de inboedel van het café, de klanten en het werk van de vorige uitbater) en willen een investeringsfonds. Samen begroten we die op 100.000€. Dat is makkelijk, want het is deelbaar door 2000 aandelen van 50€. Beschikbaar voor ieders budget.


Die participaties zijn volgend jaar zonder twijfel een veelvoud waard. Tenzij covid of andere klimaatramp er een stokje voor steekt. Maar een van de voordelen van een coöperatieve vennootschap is dat u hooguit aansprakelijk bent voor uw eigen inbreng. Als u 1 participatie neemt van 50€, kan u hooguit dat verliezen. Geen deurwaarder komt aan uw deur kloppen, geen schuldeiser zal u tot het einde der tijden vervolgen. Het risico is klein en overzichtelijk.


De toekomst is onzeker, maar we beloven u een meeropbrengst, hoger dan die van uw zichtrekening of spaarboekje. Moeilijk is dat niet.
Natuurlijk: de Algemene Vergadering beslist over meerwaarde. Maar we weten wel zeker dat het haalbaar is. Bovendien: uw participaties zijn op elke moment vrij verhandelbaar.

Niet tevreden, geld terug dus.

PARTICIPEER

Uw bijdrage is belangrijk: ze laat ons toe snel het handelsfonds te betalen. Dan is het dagelijks beheer van het café eenvoudig en winstgevend. Bovendien spreiden we het risico: hoe meer deelnemers, hoe kleiner de last. Ook belangrijk: participeren is mee beslissen.


Deelnemen kan op verschillende manieren:


• word vennoot
Er zijn 2000 participaties à 50€ per stuk. Als u op de rekening van NewB (een veelvoud van) 50€ stort en vermeld ‘vennoot’, dan geldt dat als bewijs van uw participatie. We regelen de details op onze eerste officiële Algemene Vergadering.


• schenk geld of in natura
Geen zin in vergaderen en participatieve democratie, verslagen en gedoe, maar wel sympathie? Stort een bijdrage op de rekening en vermeld ‘steun’.


• organiseer iets
Kom zelf eens tappen en nodig vrienden en kameraden uit voor een interessante avond of namiddag. Bel 0486 499 453 voor details.

STORT UW BIJDRAGE


op onze rekening bij de
ethische en duurzame bank VDK:

BE62 8919 6026 6361