OVER ONS

WIE WE ZIJN ...

WAT WE WILLEN ...

• een echt buurtcafé dat zich richt op de Paternosterstraat, de Diestsesteenweg, De Becker Remy- en wat verder mag ook. Naar de buren komt dit tot uitdrukking door een helder engagement voor de activiteiten die zij organiseren en respect voor nachtrust.

• een autonoom sociocultureel centrum dat plaats biedt aan iedereen die in Kessel-Lo activiteiten wil organiseren, politiek, cultureel, economisch of sociaal. Een vergadering of benefiet, concert, lezing of debat een info-activiteiten of een gezellig samenzijn. Progressief, links, humanistisch en solidair.
• een sociaal-politiek-cultureel karakter dat zeer uitgesproken is: een plek waar activisten, rare tisten, progressisten, toetsenisten, marxisten, baritonsaxofonisten, unionisten, ametisten en militanten, coöperanten, ambetanten, navenanten, sympathisanten, spijtoptan-ten, transmigranten en flagellanten elkaar ontmoeten.

Een draaischijf van wat in Leuven beweegt, maar geen partij-politiek lokaal van deze of gene strekking, wel een café waarvan je mensen kan treffen voor een interessante babbel en waar plaats is voor actie en activiteiten.

We zijn een divers gezelschap uit het Leuvense en iets verder, actief in de sociale en culturele sector met ervaring in ondernemen, in armoede, ziekte of strijd. Sommigen hebben een deeltijdse of een fulltime job, anderen zijn al op pensioen, studeren nog of genieten een uitkering. We zijn dus van alle markten thuis.

We zijn geïnteresseerd in kunst en poëzie, muziek, gezang, soms in voetbal, literatuur, een vrolijk of triestig muziekse, in film en een documentaire, in samen koken en van gedacht wisselen. En natuurlijk: in een betere wereld.
We delen dus een bezorgdheid over het klimaat - sociaal en ecologisch - en de toestand van de wereld. En we zijn al lang op zoek naar een plek en een moment waarop we elkaar kunnen ontmoeten. Die plek hebben we gevonden en we gaan ze samen uitbouwen.


Concreet willen we dynamiek genereren en voorwaardenscheppend werken. Aan een autonoom sociocultureel weikcentrum, een café, een zaaltje, een podium, een bibliotheek, een keuken en een terras.